zondag 23 juli 2017

FilmoraGo review (video editing app)

app om filmpjes mee aan elkaar te plakken met muziek

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen wel een smartphone waar je filmpjes mee kunt maken. Je telefoon heb je eigenlijk altijd bij, dus hoe makkelijk is het dan om snel een filmpje te schieten van je kindje dat leert lopen, je ervaringen op vakantie of je dancemoves op een party. Je hebt al snel een aantal video's gemaakt waarvan je er misschien een paar achter elkaar wilt zetten en dan met een leuk muziekje eronder. Maar hoe doe je dat? Met welke app kun je makkelijk filmpjes monteren tot één video die er heel leuk en cool uit ziet? 

Ik ben voor je rond gaan kijken en heb talloze videobewerking apps uitgeprobeerd zoals Inshot, Video Editor Pro, Kinemaster, Magisto, Adobe Premiere Clip, Video Maker, PowerDirector Video Editor en nog veel meer, maar FilmoraGo is naar mijn mening echt de beste video editing app die ik ken. Je kunt er onnoemelijk veel mee om een supercoole video te maken die je meteen op je Facebook, Instagram, Twitter of andere social media pagina's kunt gooien of versturen via Whatsapp zodat anderen meteen kunnen genieten van jouw zelfgemaakte film met effecten en muziek. Lees hieronder snel mijn ervaring met FilmoraGo!


Wat is FilmoraGo?

FilmoraGo is een app waarmee je filmpjes kunt knippen en plakken. Je kunt de losse filmpjes achter elkaar zetten en er mooie, coole en leuke effecten overheen gooien. Als je wil, kun je er ook nog muziek onder zetten om je filmpje nog leuker te maken! FilmoraGo is een gratis video editing app die je kunt downloaden voor Android smartphone, Android tablet, iPhone en iPad.

Waar kan ik FilmoraGo downloaden?

Je kunt deze app om filmpjes mee te bewerken, downloaden van de Google Playstore en van de appstore van Apple.

Is FilmoraGo een gratis video editor app? 

Ja, FilmoraGo kun je gewoon gratis downloaden voor Android en iPhone. Wat ik zo fijn vind aan FilmoraGo is dat deze gratis video bewerking app geen irritante reclamebanners toont. Dat is bijvoorbeeld al een puntje waardoor ik dit de beste video editor app vind die er is. Waar je voor betaalt in deze app zijn de verschillende pakketten met effecten, filters en overgangen en het logootje (watermerk) kun je voor anderhalve euro laten verwijderen aan het eind van je video.

Hoe werkt FilmoraGo?

Deze gratis video bewerking app heeft een hele makkelijke interface. Je kunt heel simpel video's en foto's van je telefoon toevoegen, maar je kunt ook foto's en filmpjes van je social media accounts toevoegen zoals Facebook, Google en Instagram.

Hoe kan ik filmpjes knippen, plakken en achter elkaar zetten?

Dit werkt heel simpel in deze gratis video bewerkingsapp. Wanneer je een filmpje aantikt met je vinger, krijg je verschillende mogelijkheden om de betreffende video te bewerken. Je kunt hier het filmpje knippen en aangeven hoe lang deze moet duren. Deze video editing app FilmoraGo werkt niet met een tijdlijn zoals de desktopversie Filmora of vele andere video bewerking software doen. Ik denk dat ze daarvoor gekozen hebben, omdat je maar een klein schermpje hebt met een smartphone of tablet. Maar.. filmpjes achter elkaar zetten is heel makkelijk. Ze worden in de volgorde gezet zoals jij ze inlaadt. Wil je daarna de volgorde veranderen? Dan kun je het pictogram van de desbetreffende film heel makkelijk met je vinger slepen en tussen twee andere filmfragmenten plaatsen. Makkelijker kan niet!Accesoires voor je smartphone kopen?
Bestel voor 23.00 uur bij Bol.com en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!

Koop bij bol.com
Hoe kan ik een filmpje met effecten maken?

Ik vertelde dat wanneer je een filmpje aantikt met je vinger, je een hoop mogelijkheden krijgt om de video te bewerken. Hier kun je dus ook filters, titels, teksten, overgangen (transitions) en diverse elementen toevoegen. Tevens kun je hier audio mixen, snelheid instellen, beeldbewerkingen doen (zoals helderheid, saturatie, contrast, scherpte, kleurtemperatuur etc.), beeldformaat veranderen, voiceover toevoegen etc. Met deze gratis video bewerking app is dus echt heel veel mogelijk! Ook weer een reden waarom ik dit de beste filmpjes bewerkings app vind die op dit moment bestaat.

Welke effecten kan ik toepassen op mijn filmpjes?

De app bevat onnoemelijk veel effecten die er echt heel leuk en cool uitzien! Sowieso kun je een hoop filters over een video heen gooien, zodat je filmpje een andere kleur of sfeer krijgt. Maar je kunt met FilmoraGo ook hele coole bewegende kleureffecten of elementen over je filmpje gooien. Zo lijkt het net of je filmpje er heel dromerig uitziet of lijkt het op zo'n stoere videoclip. Je kunt er ook een bewegende 8 mm film effect overheen gooien of een sneeuwstorm. Tevens bevat deze gratis filmpjes bewerken app hele gave transities (overgangen) die je kunt toepassen. Zo is de overgang van het ene naar het andere filmpje veel cooler om te zien. Je kunt bijvoorbeeld het volgende filmpje erin laten schuiven van boven naar beneden, uit elkaar laten klappen, erin laten rollen etc.

Wanneer je trouwens je smartphone veel gebruikt, raad ik je aan om een powerbank te kopen. Dit is een extra accu waarmee je je telefoon overal kunt opladen, zonder dat je daar een stopcontact voor nodig hebt. Weet je niet zo goed waar je op moet letten wanneer je een powerbank wilt aanschaffen, lees dan eens deze tips bij aankoop van een powerbank.

Hoe kan ik filmpjes maken met foto's en muziek?

Filmpjes met foto's en muziek maak je eigenlijk op dezelfde manier zoals ik net heb uitgelegd. In plaats van video's, voeg je foto's toe aan je project. Deze kun je in jouw gewenste volgorde zetten, waarna je kunt instellen per foto hoe lang deze getoond moet worden. Alle effecten die ik eerder noemde kun je ook op je foto toepassen. Muziek kun je heel makkelijk toevoegen door muziekbestanden op je smartphone uit te kiezen. Ook kun je kiezen uit een hele hoop liedjes van FilmoraGo.


FilmoraGo tips & tricks 

- Maak veel korte filmpjes met je smartphone
- Film altijd horizontaal (liggend)
- Maak geen gebruik van de zoomfuncties van je smartphone
- Rechtenvrije muziek gebruiken in je filmpjes
- Gebruik niet teveel verschillende soorten overgangen (transities)
- Filmpjes op de muziek monteren

Mijn FilmoraGo ervaring en conclusie

Mijn ervaring met FilmoraGo is zeer positief. Ik heb veel verschillende video editing apps gedownload en uitgeprobeerd zoals Inshot, Video Editor Pro, Kinemaster, Magisto, Adobe Premiere Clip, Video Maker, PowerDirector Video Editor en nog veel meer, maar FilmoraGo is de meest complete en gebruiksvriendelijke video editing app die ik ken.

Toch vind ik FilmoraGo wel een paar verbeterpuntjes hebben. Zo vind ik dat ze te weinig effecten pakketten toevoegen. De desktopversie van Filmora heeft namelijk veel meer gave effecten die ik ook zou willen terugzien in de app. Ik vind het helemaal niet erg om daar een paar euro per pakket voor hoeven te betalen. Dat is het namelijk echt wel waard.

Nog een minpuntje is dat als je je film synchroon hebt lopen met (accenten op de) muziek en daarna transities gaat toevoegen, het beeld en muziek niet meer synchroon lopen. Met de desktopversie van Filmora heb je dit probleem niet. Wat mij betreft ook een verbeterpuntje.

En voor de rest kan ik je het zoeken naar een goede video editor app besparen, want Filmora is echt de beste filmpjes bewerken app die bestaat. Superveel mogelijkheden en effecten en géén irritante reclamebanners die in veel andere video editing apps wel zitten. Wat mij betreft is FilmoraGo dus een echte aanrader!

Pluspunten
+ Veel instellingen
+ Veel effecten
+ Makkelijk in gebruik
+ Geen irritante reclamebanners

Minpunten
- Mogen wel meer effectenpakketten toevoegen
- Transities zorgen ervoor dat filmpje niet meer synchroon loopt met muziek


Je kunt hier FilmoraGo downloaden voor Android
Je kunt hier FilmoraGo downloaden voor iPhone
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wanneer jij nog opmerkingen, commentaar of toevoegingen hebt, laat het ons dan weten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...