vrijdag 7 maart 2014

AutoExamen - Hoe slaag ik in 1 keer? review

autorijlessen, rijbewijs halen, gratis theorie oefenen


Wat is de AutoExamen app?

Deze app is bedoeld als hulp bij het praktijkexamen voor de personenauto bij het CBR. Deze app beschrijft hoe het praktijkexamen in zijn werk gaat. Je krijgt talloze tips en trucs over hoe je zou moeten autorijden. Met deze nuttige informatie vergroot je je slagingskans en is het een goede aanvulling op de autorijlessen die je volgt bij je autorijschool.

Hoeveel kost deze app en waar kan ik hem dowloaden?

De app kost maar € 1,79 en is te downloaden in de Google Play Store en de iTunes Store. Het originele boekje kost € 10, dus eigenlijk ben je met de app heel erg goedkoop uit! Plus je hebt je smartphone overal bij de hand, dus kun je op elk moment de informatie doornemen.


Hoe ziet de app eruit?

De app ziet er duidelijk en overzichtelijk uit. Eigenlijk zijn het de pagina's uit het papieren boekje. Je kunt per pagina scrollen met je vingers, maar je kunt ook per hoofdstuk scrollen via de navigatie onderaan de pagina. De duidelijk geschreven tekst is netjes en overzichtelijk opgemaakt, zodat het lekker wegleest. Ook de full color illustraties zijn duidelijk getekend.

Mijn conclusie

Ik ben zeer tevreden over deze AutoExamen-app. De tijden zijn veranderd en een boekje is gewoon niet handig om ergens mee naartoe te nemen. Je neemt overal je smartphone mee naartoe, dus kun je deze informatie lekker makkelijk in de trein of bus naar school doornemen of als je ergens moet wachten. Veel handiger dan een boek en veel goedkoper! Wat ik wel mis zijn interactieve oefen-testen, zodat je kunt oefenen of je de lesstof wel helemaal beheerst. Misschien is dat een leuk ideetje voor de volgende update.

Tip!

Deze app is bedoeld voor mensen die bezig zijn met rijlessen en hun rijbewijs willen halen. Maar ik denk dat deze app ook zeer geschikt is voor mensen die al een tijdje hun rijbewijs hebben en even hun kennis willen opfrissen. Er verandert namelijk zoveel in het verkeer, dat mensen die hun rijbewijs al 20 of 30 jaar hebben, zeker zouden zakken als ze opnieuw zouden moeten afrijden. Ik vind het ook eigenlijk raar dat de regering daar bijna geen aandacht aan besteedt.

Wat mij betreft is deze app dan ook zeer geschikt voor mensen die even een opfriscursus willen. En voor € 1,79 is dat natuurlijk geen geld. Ikzelf heb de app helemaal doorgenomen en kwam erachter dat ik nog wel veel wist, maar niet alles. Zo heb ik toch weer even een opfriscursusje gedaan. Dus ben je bezig met autorijlessen en wil je je autorijbewijs halen? Dan is deze app zeker een aanrader als aanvulling op je rijlessen bij je autorijschool!

Pluspunten
+ Duidelijk en overzichtelijk
+ Goedkoop

Minpunten
- Geen interactieve oefen-testen
Navigatie of andere gadgets bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!

1 opmerking:

Leonoor zei

Vroeger in mijn tijd waren en nog geen mobieltjes met app, om van te leren. Dan zat je nog met je neus in het theorieboek om zo je rijbewijs te bemachtigen.

Een reactie posten

Wanneer jij nog opmerkingen, commentaar of toevoegingen hebt, laat het ons dan weten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...