zaterdag 12 juli 2014

Clash of Clans review


tips clash of clans cheats


Wat is Clash of Clans?

Clash of Clans is een strategisch bouw- en oorlogsspel voor op je tablet, iPad of smartphone. Het is eigenlijk de game die door vele anderen is nagemaakt. Games die hierop gebaseerd zijn, zijn bijvoorbeeld Samurai Siege, Jungle Heat, Friendly Fire, Battle Beach en Total Conquest. Je moet je eigen dorp opbouwen dat je moet verdedigen. Je kunt andere dorpen ook aanvallen.

Is Clash of Clans gratis en waar kan ik deze game downloaden?

Clash of Clans is een gratis game. Het spel is te downloaden in de Google Play Store en in de iTunes Store. Er is een mogelijkheid om in het spel edelstenen te kopen. Met edelstenen kun je processen versnellen, zodat je sneller je dorp kunt opbouwen of zodat je troepen sneller klaar staan. Voor 500 edelstenen betaal je op moment van schrijven € 4,49. Hoe meer je tegelijk koopt, hoe goedkoper de edelstenen zullen zijn. Voor 14000 edelstenen betaal je bijvoorbeeld € 89,99. Je bent niet verplicht om edelstenen te kopen, maar dan moet je elke keer wel wat langer wachten voordat iets klaar is.

Hoe kan ik gratis edelstenen in Clash of Clans krijgen?

Gratis edelstenen kun je krijgen door Prestaties te behalen in het spel. Voorbeelden van prestaties: verwijder 50 obstakels, upgrade het stadhuis naar level 8, steel 1.000.000 goud, bereik 1250 trofeeën etc. Bij elke prestatie krijg je een aantal edelstenen. Ook kun je edelstenen winnen door met je clan toernooien te winnen. Dat leg ik straks verder uit.


Hoe zijn de graphics en sounds van deze leuke game?

Ik vind de game mooi getekend. Het is in een frisse 3-d stijl getekend. Het lijkt een beetje alsof het van klei is gemaakt. Redelijk simpel, maar het ziet er wel goed uit. Ook op een klein scherm, zoals van je smartphone. Samurai Siege is bijvoorbeeld best gedetailleerd getekend. Dit zit er op een tablet misschien te gek uit, maar op een smartphone komt het nogal druk over. Clash of Clans heeft hier dus geen last van. De muziek van Clash of Clans vind ik ook leuk. Voornamelijk een orkest dat vrolijke of spannende muziek speelt, alsof je in een film zit. Ook de animaties zien er goed uit. Ze zijn vloeiend en zien er realistisch uit. Helemaal niks op aan te merken! De karakters vsn Clash of Clans vind ik erg leuk. Er zit een hoop humor in verwerkt. Bijvoorbeeld hoe de reuzen zich voortbewegen, hoe de Goblins klinken als ze doodgaan of hoe troepen door het scherm heen vliegen als ze op een veerval terecht komen. Superleuk gemaakt allemaal!

Hoe werkt Clash of Clans?

Eigenlijk is het simpel. Je moet een dorp bouwen met verschillende elementen zoals een goudmijn, goudkluis, elixerpomp, elixertank, legerkamp, kazerne, laboratorium, spreukenfabriek, kanon, boogschuttertoren, muur, mortier, luchtafweer, tovenaarstoren, luchtbom, inferno-toren en nog veel meer! Om je aanvallen te kunnen uitvoeren en je dorp te verdedigen moet je ook een leger bouwen. Hier kun je kiezen uit een barbaar, boogschutter, gobelin, reus, muurbreker, ballon, tovenaar, heler, draak of pekka. Wanneer je aanvallen wint of wanneer je verdediging wint bij een aanval krijg je bekers. Wanneer je verliest, raak je bekers kwijt. In het begin zijn de bouwtijden in het spel niet zo lang. Maar hoe verder je in het spel komt, heo langer de bouwtijden worden. Zo moet je in het begin misschien een kwartier of uur wachten totdat iets klaar is. Later in het spel moet je soms wel 14 dagen wachten totdat iets klaar is. Je kunt dan edelstenen inzetten om de bouwtijd te versnellen. Het is aan jou of je op dat moment het geduld hebt om te wachten of dat je meteen verder wilt spelen.


clash of clans android download


Kun je in Clash of clans teams vormen?

Ja, in dit spel kun je teams vormen, de zogenaamde clans. Het voordeel van in een clan zitten is dat je sowieso veel van elkaar kunt leren. Ook kun je elkaar troepen geven die je kunt gebruiken voor aanvallen, maar die je ook kunnen helpen als jij aangevallen wordt. Samen met je clan kun je meedoen met toernooien, waarbij je edelstenen kunt winnen. En gratis edelstenen zijn natuurlijk altijd welkom!

Heeft Clash of Clans ook een single player?

Ja, je kunt in  Clash of Clans ook de single player spelen.

Wanneer heb je iemand verslagen in Clash of Clans?

Je hebt iemand verslagen wanneer je zijn stadhuis hebt vernietigd. Heb je deze niet vernietigd? Dan kijkt de game naar hoeveel procent je hebt vernietigd van het dorp. Wanneer dat boven de 50% is heb je gewonnen.

Je games op je nieuwe tablet spelen?
Bestel bij Bol.com voor 23.00 uur en je hebt je tablet de volgende dag al in huis!


Clash of Clans tips & tricks

Zoek je Clash of Clans cheats? Zoek je Clash of Clans tips & tricks? Zoek je Clash of Clans hints? Lees dan snel verder! Iedereen heeft zo zijn eigen ideeën hoe je het beste deze geweldige game kan spelen. Ik zal je mijn tips & tricks voor Clash of Clans geven...

Kasteel
Moet je je dorpshuis goed beveiligen? Eigenlijk wel. Je kunt je dorpshuis beveiligen door er een muur om heen te plaatsen of door er kanonnen en boogschuttertorens om heen te plaatsen. Wanneer je je tegenstander je dorpshuis vernietigd, heb je het potje eigenlijk al verloren.

Wat moet je nog meer goed beveiligen?
Het is belangrijk om waardevolle spullen goed te beveiligen. Naast je dorpshuis zijn je opslagtanks voor elixer en goud erg belangrijk. Deze moet je dus ook zo goed mogelijk beschermen. Wanneer je een muur om je defensie (kanonnen en wachttorens) heen plaatst, kost het voor de vijand meer tijd om deze te vernietigen. Je vertraagt dus eigenlijk op deze manier de aanval.

Upgrade je troepen
Eigenlijk moet je altijd zo snel mogelijk (wanneer het kan) je troepen upgraden. Hierdoor worden ze sterker zodat ze meer kunnen vernietigen en langer leven.

Mijn conclusie

Clash of Clans is natuurlijk een beetje het grote voorbeeld van dit genre. Er zijn hierna vele kopieën gemaakt zoals Jungle Heat, Samurai Siege, Total Conquest, Friendly Fire en Battle Beach. Ik vind Clash of Clans mooi getekend en geanimeerd en vooral de humor in de game spreekt mij aan. Ik vind het op een gegeven moment wel moeilijk om verder te komen. Wanneer je iets wilt kopen of upgraden moet je behoorlijk wat goud of elixer neerleggen. Je zult dus veel moeten roven om aan geld te komen. Helaas word je ook aangevallen door anderen, die weer goud en elixer van jou stelen. Zo blijf je al snel op een bepaald level hangen, tenzij je het spel non-stop gaat spelen. Wat ik een groot pluspunt vind t.o.v. de concurrenten is dat Clash of Clans in het Nederlands is. Kleinere kinderen kunnen de game dus ook spelen. Er komt geen bloed of andere geweldadige zaken in voor. Wat mij betreft zeker een aanrader!

Pluspunten
+ Mooi getekend en geanimeerd
+ Goede gameplay
+ Verslavend
+ In het Nederlands

Minpunten
- Verslavend


Heb jij nog tips & tricks voor Clash of Clans?
Laat het dan hieronder in een berichtje achter. Ik ben benieuwd naar jullie ervaring en adviezen!

Accessoires voor je tablet nodig?
Bestel bij Bol.com voor 23.00 uur en je hebt je artikelen de volgende dag al in huis!

1 opmerking:

Linda zei

Ik speelde dit spel ook altijd op mijn iPhone, helaas is hij vorige week kapot gevallen op de stoep

Een reactie posten

Wanneer jij nog opmerkingen, commentaar of toevoegingen hebt, laat het ons dan weten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...