vrijdag 11 juli 2014

Foto collage editor (zentertain) review


gratis online fotocollages maken


Je ziet weleens van die mooie fotocollages voorbij komen op Facebook, Instagram, Tinder, Snapchat, Twitter of Pinterest. Hoe maken ze die mooie fotocollages nou? Waar kun je deze fotocollages gratis maken? Heel simpel! Er zijn talloze, speciale fotocollage apps waarmee je heel makkelijk zo'n collage kunt maken. Ik heb zo'n gratis photo collage app voor je uitgekozen en er een uitgebreide review over geschreven. 

Wat is Foto collage editor?

Fotocollage editor is een app waarmee je foto collages kunt maken. Je hebt keuze uit 120 verschillende frames, van recht-toe-recht-aan tot hele creatieve vormen. Je kunt de diktes van de randen veranderen, de hoeken kun je ronder maken, je kunt er een schaduw onder gooien, de achtergrondkleur kun je aanpassen, je kunt creatieve kaders toepassen, de verhouding aanpassen, tekst erbij typen, stickers in vele leuke vormen eroverheen plakken (zoals een snorretje of zonnebril) en nog veel meer. Echt een hele uitgebreide app dus. En deze foto bewerkings-app is helemaal gratis!

Is Foto collage editor gratis en waar kan ik de app dowloaden?

Deze app waarmee je fotocollages kunt maken is gratis te downloaden voor Android in de Google Play Store. Wel komt er regelmatig een banner in beeld die je weg moet klikken. Behoorlijk irritant. Er is volgens mij ook geen mogelijkheid om een reclamevrije, betaalde versie te downloaden. Niet erg slim van de maker van deze app. Download photocollage editor voor Android hier.


gratis online fotocollage of mozaiekfoto makenHoe ziet de app Foto collage editor eruit?

De app heeft een donkerkleurige achtergrond en maakt gebruik van duidelijke pictogrammen. Het doet me een beetje denken aan de nieuwe layout van de Adobe programma's, zoals Adobe Photoshop en Adobe Premiere. De app is gebruiksvriendelijk. Je kunt alles met een tik op het scherm instellen en hoeft eigenlijk bijna niet te zoeken. Alles is makkelijk te vinden.

Hoe werkt Foto collage editor?

Wil je met deze app een fotocollage maken, dan heb je een breed scala aan instellingen. Als eerste heb je keuze uit meer dan honderd indelingen of frame grids. Van simpele, rechte indelingen tot hele creatieve collage grids. Door simpel een ruimte aan te raken, krijg je de mogelijkheid om een foto in te laden. Wanneer je dit hebt gedaan kun je de foto bewerken door deze aan te raken. Je kunt de foto bijsnijden, maar er zijn ook talloze mogelijkheden om de foto te verbeteren. Daarnaast heb je ook keus uit een heleboel filters zoals in Instagram. Voor de foto zelf kun je een keuze maken uit een hele hoop kaders, maar ook je collage van foto's kun je een creatief kader geven. Tevens kun je heel makkelijk de dikte en kleur van de kaders instellen. De kaders kun je niet alleen een kleur geven, maar ook een patroon of textuur. Echt geweldig!
Natuurlijk kun je met deze foto collage app ook tekst over de foto heen leggen. Je hebt keuze uit verschillende, leuke lettertypes of fonts. Deze kun je natuurlijk ook weer een kleur, diepte of een patroon geven. De app is echt super uitgebreid! Wat een foto of fotocollage helemaal leuk kan maken zijn de stickers. Stickers zijn kleine tekeningetjes die je over je foto of foto-collage heen kunt leggen. Denk hierbij aan kleine tekeningetjes om de boel wat op te fleuren, maar helemaal leuk zijn bijvoorbeeld de vele zonnebrillen of hoofddeksels waaruit je kunt kiezen. Zo kun je iemand een tovenaarshoed opzetten of bunny ears. Of wat dacht je van een leuke cowboyhoed of een kroon.

Misschien dat ik niet goed gekeken heb, maar een minpuntje vind ik dat je niet met een nieuw, leeg bestand kunt beginnen. Er is wel een knop voor het opslaan van je foto-collage, maar geen knop om een nieuw bestand te maken. Heb je een collage gemaakt, dan moet je eerst de oude foto's een voor een verwijderen. Niet echt handig dus. Dit is iets wat de maker van de gratis app wel moet inbouwen bij de volgende update vind ik.

Mijn conclusie

Ik vind dit een supergoede gratis app om leuke en mooie fotocollages te maken. De interface is gebruiksvriendelijk, zodat je niet alles constant hoeft te zoeken. Binnen no-time heb je eigenlijk al een mooie foto collage gemaakt en online gezet op Facebook, Instagram, Twitter, Tinder of Snapchat. Enig minpuntje vind ik dat je geen nieuw, leeg bestand kan maken. Ook al sluit je de app af, de laatste foto's die je geplaatst hebt, blijven in je collage staan. Wil je een nieuwe collage maken, moet je eerst de foto's een voor een verwijderen. Voor de rest vind ik het een geweldige app voor je online fotocollages. Wat mij betreft zeker een aanrader!

Pluspunten
+ Gebruiksvriendelijk
+ Veel leuke mogelijkheden
+ Gratis app

Minpunten
- Geen mogelijkheid voor betaalde, bannervrije versie
- Kan geen nieuw, leeg bestand makenJe gadgets bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!

Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wanneer jij nog opmerkingen, commentaar of toevoegingen hebt, laat het ons dan weten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...