dinsdag 26 februari 2013

Mindfeud: Een Rummikub-achtige game voor op je mobiele telefoon of tablet met interactie met Facebook


Vind jij Rummikub leuk? Groot fan van Wordfeud en Ruzzle? Dan is de kans aanwezig dat Mindfeud ook wel iets voor jou is. Een Rummikub achtige game app voor op je mobiel met interactie met Facebook. Spelen tegen jouw Facebookvrienden, of tegen een random tegenstander. In dit artikel mijn ervaring met deze strategische puzzel game.

Mindfeud



Algemene informatie

Categorie: Games
Versie: 4.1.0
Grootte: 26.2 MB
Taal: Engels
Ontwikkelaar: Monkeybin Studios
Vereisten: Compatibel met iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod touch (3de generatie), iPod touch (4e generatie), iPod touch (5e generatie) en iPad. Vereist iOS 4.3 of nieuwer. Deze app is geoptimaliseerd voor iPhone 5.

Wat is Mindfeud?

Mindfeud is een soort kruising tussen Scrabble, (of voor de jongere generatie Wordfeud) en Rummikub. Het is de bedoeling dat je combinaties maakt van de verschillende kleuren of de verschillende vormen. Elk blokje dat je weg weet te leggen is een punt. Weet je een complete rij te maken van zes stukjes dan krijg je daarvoor bonuspunten. De gekleurde vakken op het bord geven net als bij de ouderwetse Scrabble een aantal keer de waarde van het rijtje dat daarop ligt. Tijdens het spel kun je ook chatten met je tegenstander.

Koppeling met Facebook

Wanneer je het spel hebt geïnstalleerd wordt je gevraagd of je in wilt loggen met jouw Facebook account. Dit hoeft niet. Je kunt het spel ook gewoon spelen zonder te linken met Facebook. Je kunt dan net als bij Ruzzle kiezen voor een random opponent of een spel tegen de computer “Adama” spelen. Wanneer je wel koppelt met Facebook kun je tegen je facebookvrienden spelen. Je kunt ook via het spel facebookvrienden uitnodigen die het spel nog niet spelen.

Graphics en geluid


De graphics zijn redelijk simpel. Je speelt op een ouderwets Scrabble bord welke blauw van kleur is. De vakjes zijn er duidelijk op aangeduid. Je ziet ook met een wat gelere tint aangegeven waar de waardeverdubbelaars liggen. De blokjes moet je naar hun plek op het bord slepen en dat had van mij wel iets groter gemogen. Wellicht dat dit op een tablet geen problemen geeft, maar op de telefoon merk ik dat ik vaak een blokje op een verkeerd vakje laat vallen omdat het redelijk klein is.
Het geluid kan ik redelijk kort over zijn. Je hoort wat val geluidjes, maar dat was het dan ook meteen weer. Een stille game dus, geen muziekjes, explosies of wat dan ook.

InApp aankopen

De enige aankoop die je in dit spel kunt doen is de upgrade naar de Premium versie voor 3,59 euro.

Downloaden van Mindfeud

Mindfeud is te spelen op iOS (iPad, iPhone en iPod Touch) en Android toestellen.  Je hoeft om de app voor je mobiele telefoon te downloaden enkel op de installeren knop te drukken in de Google Playstore of bij iTunes. Dit spel is gratis!

Mindfeud

Mindfeud Cheats, Hints en Tips


Ongetwijfeld zullen er voor Mindfeud ook cheats, hints en tips zijn. Ik heb ze echter niet nodig gehad en ben ze ook niet tegengekomen op het internet. Het spel is daarvoor denk ik ook te afhankelijk van de plaatsing van de tegels van je tegenstander. Mocht je echt vast zitten kan je in het actie menu rechtsboven in het scherm nog kiezen voor de optie “Exchange Tiles”. Hiermee kun je wat steentjes van je bord wisselen. Ook kan je daar kiezen om een beurt over te slaan door voor “Pass”te kiezen  of om het spel te verlaten wanneer je het helemaal niet meer ziet zitten via de knop “Resign”.

Conclusie

Mindfeud is een leuke game voor op je smartphone wat toch wel enig denkwerk vergt. Je kunt niet zomaar al je steentjes op het bord gooien. Er komt toch enige strategie bij kijken om er voor te zorgen dat jij de verdubbelaars kunt gebruiken en je niet de steentjes zo legt dat jouw tegenstander daarvan profiteert. Het lijkt qua gameplay erg veel op rummikub. Je moet rijtjes leggen dus je kunt niet een steentje links van het bord en twee andere rechts, het moet een lijn vormen. Omdat je tegenstander ook steentjes plaatst kan je dus ook niet ver vooruit denken. Wat ik wel een minpunt vind is de reclames tussendoor bij de gratis versie. Bij de Premium versie, waar je dus voor moet betalen, heb je hier geen last van. Bij de gratis versie komen ze telkens om de paar beurten voorbij. Dat is best irritant, maar gelukkig kan je ze al snel wegklikken. Wanneer je de Premium versie gebruikt beschik je ook over wat meer opties en andere voordelen, maar je hebt het echt niet nodig om gewoon het spel te spelen. Zoals bijvoorbeeld ook bij Ruzzle en Wordfeud moet je bij Mindfeud ook wachten op je tegenstander tot je verder kunt gaan. In de tussentijd kan je wel een spelletje spelen tegen de computer wanneer het je te lang duurt. Dankzij pushmeldingen wordt je op de hoogte gebracht wanneer jij weer aan de beurt bent. Alle plussen en minnen afgewogen een oud bordspel in een nieuw digitaal jasje, waarbij je over grote afstanden met je digitale vrienden en kennissen kunt spelen.  Toch zou ik de Premium versie er niet voor aanschaffen, zonder is het ook prima te spelen.


Deze verslavende game op je nieuwe smartphone spelen? online adverteren www.m4n.nl


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...