dinsdag 12 februari 2013

Bubble Witch Saga: verslavende, leuke gratis game voor je mobiel


Mobiel en via Facebook Bubble Witch Saga spelen, een hele hype op dit moment. Dit spel heeft al meer dan 40 miljoen FaceBook spelers in zijn greep. Wat is Bubble Witch Saga, hoe werkt het spel, welke interactie is er met Facebook en wat maakt het zo verslavend?

Algemene informatie

Game: Bubble Witch Saga
Ontwikkelaar: King.com Limited Games
Categorie: Games
Grootte: 47.0 MB
Taal: Engels
Vereisten: Compatibel met iPhone 3GS, 4, 4S, 5, iPod touch (3de, 4e generatie en 5e generatie), iPad (vereist iOS 4.3 of nieuwer). Deze app is geoptimaliseerd voor iPhone 5.
Andere games van King.com Limited: Candy Crush Saga

Wat is Bubble Witch Saga?

Bubble Witch Saga is een verslavend puzzel spel dat je op je mobiel, tablet of computer kunt spelen. Je kunt Bubble Witch synchroniseren met Facebook. In de Saga moet je door middel van bubbels gericht af te schieten, andere bubbels wegspelen. De bubbels die nergens meer aan vast zitten vallen naar beneden. Onderaan het scherm staan een aantal ketels waar ze in kunnen vallen waardoor je punten verzamelt. Wanneer je geen kansen mist komen er ook spinnetjes naar beneden. Zodra er dan weer nieuwe bubbels naar beneden komen stuiteren ze op de spinnen. De spinnen functioneren als een soort verdubbelaars. De val van het bubbeltje wordt meer waard naarmate deze vaker op de spinnen stuitert alvorens hij in een ton belandt. Per veld krijg je een bepaald aantal bubbels om mee te schieten. Mocht je niet genoeg bubbels hebben om alles weg te spelen, heb je het spel verloren. Dit kost jou een leven en je zult het veld opnieuw moeten doen.

Hoe krijg je meer levens?

Je begint het spel met 5 levens. Elke keer dat je het veld niet weet te halen kost dit jou een leven. Wanneer jouw levens op zijn kan je niet verder spelen. Vlak voordat je door je bubbels heen bent, krijg je de vraag of je voor 99 cent 30 bubbels bij wilt kopen. Hiermee kan je dan nog proberen het veld uit te spelen. Mocht je al door je 5 levens heen zijn, moet je een half uur wachten totdat je levensmeter zich weer heeft aangevuld met een leven. Jouw levensmeter kan zonder gekochte spreuken niet verder dan in totaal 5 levens. In tegenstelling tot Candy Crush Saga van King.com, kan je in Bubble Witch Saga niet jouw Facebookvrienden vragen om levens.

Hoe groot is het Bubble Witch Saga?

Er zijn ruim 400 levels in de Bubble Witch Saga, waar jij je urenlang mee kan vermaken. Het spel wordt nog steeds weer uitgebreid met meer levels en nieuwe uitdagingen. Het is dus een erg grote game welke je zeker niet snel uitgespeeld zult hebben. Gezien het om een gratis game gaat is het zeker geen verkeerde aankoop!

InApp aankopen

InApp aankopen zijn dingen die je kunt kopen voor deze app in de game zelf. Munten kan je altijd kopen, de spreuken zal je eerst moeten vrijspelen voordat je ze kan kopen. Door velden te winnen verdien je ook munten. Bij het starten van een veld kan je dan een drankje kopen van jouw munten om het veld iets makkelijker te maken. Wanneer je er wel echte euro’s voor wilt uitgeven kan je terecht in de winkel van EĆ©nOog Wilbur in de game. In zijn winkel kan je terecht voor het kopen van levens, drankjes en spreuken of munten.
Een voorbeeld van de prijzen is als volgt:
Een leven voor Bubble Witch 0,89
Helderziendenspreuk 12,99
Extra ballen 0,89
100.000 munten 2,69
1.000.000 munten 21,99
5.000.000 munten 89,99
Precisiespreuk 10,99
Spreuk voor spinnenbescherming 5,99
Deze prijzen zijn in euro’s.

Downloaden van Bubble Witch Saga

Bubble Witch Saga is te spelen op iOS (iPad, iPhone en iPod Touch) en Android toestellen. Via Facebook of via de website van King.com,kan je ook op je PC spelen. Je hoeft om de app voor je mobiele telefoon te downloaden enkel op de installeren knop te drukken in de Google Playstore of bij iTunes. Dit spel is gratis! Je kunt wel voor het spel verschillende items aanschaffen in het spel, deze zijn niet gratis. De prijs voor de verschillende InApp aankopen verschilt van 0,89 euro tot 89,99 euro.

Bubble Witch synchroniseren met Facebook

Je kunt het spel linken aan jouw facebook account. Hiermee kan je aan jouw facebookvrienden laten zien dat je bepaalde prestaties of levels hebt gehaald. Ook kan je op deze manier Bubble Witch Saga spelen op de computer of tablet. Leuk detail is dat je kunt zien bij welk veld jouw facebookvrienden bezig zijn.  Je kunt de puzzelgame overigens ook spelen zonder te linken met Facebook.  Dit kan dan op de website van King.com zoals hierboven vermeld.

Grafisch en geluid

Het spel begint op een soort grote landkaart waarop de diverse velden worden aangegeven. Je kunt wanneer je via Facebook speelt ook zien bij welk veld jouw vrienden zijn. In het veld zelf zie je aan de bovenzijde allerlei gekleurde bubbels die je uiteindelijk allemaal weg moet schieten. Onderaan het scherm zie je een drietal heksen staan met verschillende kookpotten waarin de bubbels terecht moeten komen. In het midden staat een grote heksenketel met een groen pruttelend goedje. Uit die heksenketel verschijnen de gekleurde bubbels waar je mee moet schieten.
Gedurende het spel hoor je bij het raken vallen van de bubbels diverse plof geluidjes en explosies en natuurlijk onheilsspellende spokerige muziek. 
Het geluid is niet echt spectaculair, maar wel prima in orde.

Bubble Witch Saga Cheats

Zoals bij elke game zijn er ook voor Bubble Witch Saga natuurlijk diverse cheats, tricks en tips om bijvoorbeeld meer levens te verkrijgen. Ik ben echter geen fan van cheats dus ik kan je hier niet mee helpen. Je zult wanneer je op het internet zoekt naar cheats voor Bubble Witch Saga al snel dingen vinden als bijvoorbeeld de tijdsinstellingen van je telefoon aanpassen om sneller levens te vergaren.

Achievements

Ook in Bubble Witch Saga kan je diverse achievements halen. Wanneer je het spel al hebt uitgespeeld of eens wat anders wilt kan jij je hier ook op storten. Hieronder een lijstje met de achievements die je in Bubble Witch kan halen:
Verzamel 20.000 munten door levels te voltooien
Voltooi 9 levels op rij zonder levens te gebruiken
Voltooi een level zonder een bubbel te verwisselen
Voltooi een level zonder gifbubbels te knappen
Voltooi level 147 zonder spinnen te verliezen
Voltooi level 15 zonder een gemist schot
Voltooi level 40 met 25 bubbels
Voltooi level 80 met maar 1 geactiveerde bom
Voltooi een level met 3 actieve bommen
Voltooi een level met 4 schoten
Haal in elk level minimaal 2 sterren
Haal 3 sterren in een level
Haal in 1 level de top van het klassement
Probeer een level 15 keer opnieuw
Haal in een level meer dan 200.000 punten
Krijg een gele spin
Krijg een groene spin
Krijg 9 gouden spinnen op het scherm
Verlies 100 spinnen
Activeer 4 boosters
Koop een drankje
Koop een spreuk
Knap 10 bubbels met 1 schot
Knap 3 bubbels buiten het scherm
Laat 15 bubbels vallen met 1 schot
Laat een bubbel tegen de zijkant stuiteren
Laat een bubbel 2x tegen de zijkant stuiteren
Verbrijzel 250 kristallen bubbels
Activeer alle effecten van de Verrassingsbubbel
Voltooi zone 1 tot en met zone 17 (zijn dus 17 aparte achievements)
Voltooi zone 1 tot en met 17 met 3 sterren in alle levels (wederom 17 aparte achievements)
Voltooi zone 1, 2, 3, 4, 5 van de eeuwige eilanden (5 verschillende achievements)
Voltooi zone 1, 2, 3, 4 en 5 van de Eeuwige eilanden met 3 sterren op elk niveau (dus wederom 5 aparte achievements)

Conclusie

Bubble Witch Saga is een grote, verslavende game. Ik zag het al regelmatig voorbij komen op Facebook, dus mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Na een tijd spelen kan ik zeggen dat het inderdaad een leuk spel is. Het is enorm verslavend omdat het allemaal zo simpel lijkt en dat lang niet altijd is. Er komt toch echt veel strategie bij kijken omdat je vaak maar een bepaald aantal bubbels krijgt. Ook het feit dat je de prestaties van je vrienden kan zien zorgt er voor dat je het maar blijft spelen. Nog even de records van een ander verbeteren etc. De game is gratis dus zeggen waar voor je geld gaat niet op. Maar dat het zo goed in elkaar zou zitten had ik eigenlijk niet verwacht. Het feit dat de InApp aankopen je de redelijk om de oren vliegen vind ik wel een nadeel. Elke keer dat je dreigt te verliezen of verliest krijg je alweer een schermpje om iets aan te kopen om toch dat veld te halen. Nu ben ik redelijk ongevoelig voor dit soort praktijken, maar ik kan me voorstellen dat met name de jongere spelers met iets minder geduld sneller geneigd kunnen zijn om die aankopen ook daadwerkelijk aan te schaffen. Voor mensen die zich wat dat betreft slecht in de hand kunnen houden is het om die reden misschien dan niet aan te raden. Als je alles aan zou schaffen dat er aangeboden wordt, ben je toch snel vele euro’s kwijt. Mocht je jezelf hiermee wel in de hand kunnen houden, is Bubble Witch Saga een leuke puzzel game, dat kan zorgen voor vele uren speelplezier. 


Deze verslavende game op je nieuwe smartphone spelen? online adverteren www.m4n.nl


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...