woensdag 6 februari 2013

Candy Crush Saga van King.com: een verslavende game waar je FaceBook-vrienden echt nodig hebt


Mobiel en via Facebook Candy Crush Saga spelen, een hele hype op dit moment. Wat is Candy Crush Saga, hoe werkt het spel, welke interactie is er met Facebook en wat maakt het zo verslavend?
Candy Crush Saga

Algemene informatie

King.com Limited Games
Categorie: Games
Grootte: 34.8 MB
Vereist: Compatibel met iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod Touch (3e, 4e en 5e generatie), iPad. Vereist iOS 4.3 of hoger.
Andere games van King.com Limited: Bubble Witch Saga

Wat is Candy Crush Saga?

Candy Crush Saga - het spelCandy Crush Saga is een spel dat op je mobiel, tablet of computer kunt spelen en kunt synchroniseren met Facebook. In Candy Crush Saga moet je opdrachten vervullen in een veld met snoepjes. Dit doe je door er door ze te draaien en rijtjes van te maken van minimaal drie gelijke snoepjes. Het lijkt op het bekende spel Bejeweled dat werkt met het zelfde principe. Hier moet je echter ook snoepjes uit steen bevrijden en nog meer obstakels. Vergis je niet het kan behoorlijk lastig zijn en vergt toch redelijk wat strategisch vermogen. Het draait niet enkel om hoeveel rijtjes je weg kan spelen in korte tijd, maar ook moet je vooruit denken omdat je maar een beperkt aantal zetten kan doen. Red je het niet binnen dat aantal zetten, dan heb je dat veld verloren en zal je het opnieuw moeten doen.

Wat doen de speciale snoepjes?

Wanneer je rijtjes maakt van vier of vijf snoepjes krijg je zogenaamde speciale snoepjes. Deze kan je weer combineren met een gewoon snoepje of met een ander speciaal snoepje. Wanneer je deze combineert zullen er namelijk meer snoepjes van het bord worden gespeeld.

Candy Crush Saga - levens kopenHoe krijg je meer levens?

Je begint het spel met 5 levens. Elke keer dat je het veld niet weet te halen kost dit jou een leven. Wanneer jouw levens op zijn kan je niet verder spelen. Je hebt dan drie opties. Je kunt een leven kopen, je kunt jouw Facebookvrienden vragen jou een leven te sturen of je kunt een half uur wachten tot je vanzelf weer een leven krijgt. Elk half uur krijg je een nieuw leven. Hier zit echter een maximum aan van 5 levens. Zodra je er 5 hebt krijg je er dus niet meer bij. Tenzij je weer levens verliest, dan vult het elk uur weer aan.

Hoe groot is het spel?

Er zijn 290 levels vol snoepjes in Candy Crush Saga, waar jij je urenlang mee kan vermaken. Het spel wordt nog steeds weer uitgebreid met meer levels en nieuwe uitdagingen.

Hoe werken de spreuken en boosters in Candy Crush Saga?

Candy Crush Saga - Power upsIn de Yeti shop in het spel kan je een aantal vrijgespeelde spreuken en boosters kopen. Wanneer je niet verder komt bij een level kunnen deze erg van pas komen. Echter, zodra je ze vrijgespeeld hebt betekent dit niet dat je ze al kunt gebruiken. Hier moet je eerst nog een bepaald bedrag voor betalen. Er zijn spreuken voor het kunnen sparen van meer levens, hierbij wordt dit blijvend verhoogd naar een maximum van 8 levens in plaats van 5 levens. Je kunt ook kiezen voor een booster. Dit zijn objecten die je kunnen helpen om meer snoepjes van het bord te spelen. Hiervoor moet je ook betalen, maar deze zijn niet blijvend. Bijvoorbeeld lolly’s die snoepjes weg kunnen slaan. Als je die koopt krijg je een bepaald aantal lolly’s, maar zodra ze op zijn heb je er dus niks meer aan.

InApp aankopen

Dingen die je kunt kopen voor deze app in de YetiShop zijn als volgt:
Extra zetten 0.89
Extra leven 0.89
Nieuwe episode unlocken 0.89
Kleurenbom 0.89
Lollyhamer 1.79
Gestreept en verpakt 1.79
Drilvisje 1.79
Kokoswiel 3.59
Gelukssnoepje 2.69
Levensspreuk 14.99
Strepenspreuk 35.99
Tijdbevriezingsspreuk 21.99
Deze prijzen zijn in euro’s. De spreuken zijn onbeperkt bruikbaar, de rest heeft een limiet van een of meerdere keren voordat je weer nieuwe moet kopen.

Downloaden

Candy Crush Saga is te spelen op iOS (iPad, iPhone en iPod Touch) en Android toestellen. Via Facebook of via de website van King.com, kan je ook op je PC spelen. Je hoeft om de app voor je mobiele telefoon te downloaden enkel op de installeren knop te drukken in de Google Playstore of in iTunes. Dit spel is gratis! Je kunt wel voor het spel verschillende items aanschaffen in de Yetishop, deze zijn niet gratis. De prijs voor de verschillende InApp aankopen verschilt van 0,89 euro tot 35,99 euro.

Linken en synchroniseren met Facebook

Je kunt het spel linken aan jouw facebook account. Hiermee kan je aan jouw facebookvrienden laten zien dat je bepaalde prestaties of levels hebt gehaald, maar je kunt ook levens geven, of voorwerpen wanneer je ze hebt gekocht. Je hebt ook tickets nodig om door te gaan naar de volgende episode. Deze kunnen jouw vrienden jou dan geven. Zodra je zelf door je levens heen bent kan je ook vrienden vragen jou een leven te sturen. Wanneer je Candy Crush Saga niet linkt aan jouw facebook heb je deze voordelen dus niet.

Candy Crush Saga - episodesGrafisch en geluid

Het spel begint op een soort grote landkaart waarop de diverse velden worden aangegeven. De verschillende ‘episodes’ kan je door de verschillende kleuren onderscheiden echter de velden van de volgende episode zijn nog niet te zien. De velden zelf zijn een rechthoekig vlak met allerlei fel gekleurde snoepjes en eventuele obstakels. Het is een erg kleurrijk spel dat een erg zoete uitstraling heeft.
Gedurende het spel hoor je bij het vallen van de snoepjes diverse plof geluidjes. Zowel een soort explosie wanneer je speciale combinaties gebruikt, als ook vallende knikkers wanneer de snoepjes naar beneden vallen. Het geluid is niet echt spectaculair, maar wel prima in orde.
Cheats

Zoals bij deze game zijn er ook voor Candy Crush Saga natuurlijk diverse cheats, tricks en tips om bijvoorbeeld meer levens te verkrijgen. Ik ben echter geen fan van cheats dus ik kan je hier niet mee helpen. Je zult wanneer je op het internet zoekt naar cheats voor Candy Crush al snel dingen vinden.

Conclusie

Candy Crush Saga - geen levens meerIk vind Candy Crush een erg leuke en verslavende game. Het verslavende zit hem voor mij voornamelijk in het feit dat het zo simpel lijkt en dan toch niet lukt. Soms kan het dan ook wel gebeuren dat je een hele tijd op een veld blijft hangen. Dit is wel behoorlijk frustrerend, want er is geen weg omheen. Je moet het halen wanneer je verder wilt komen. De verleiding om dan InApp aankopen te doen om het jezelf wat makkelijker te maken is wel groot. Ik heb dit nog nooit gedaan omdat ik het simpelweg zonde van het geld vind. Als het allemaal blijvende dingen zouden zijn zou ik het misschien wel doen. Echter niet voor de prijzen die hierboven genoemd zijn. De graphics vind ik erg goed. Het kleurrijke geheel maakt het een leuk en vrolijk ogend spel. De combinatie met Facebook is wel handig. Al vind ik het erg jammer dat je dan tickets van vrienden nodig hebt om een volgende episode te kunnen spelen. Je valt hier mensen wel mee lastig. Nu ken ik voldoende mensen die het spel spelen, maar als je minder mensen kent die het spelen loop je dus vast en zal je die tickets moeten kopen. Het vragen om levens doe ik zelden. Ik leg vaak de telefoon gewoon even aan de kant en dan vult de levensmeter zich vanzelf. Je moet er alleen wel wat geduld voor hebben. De game is leuk, verslavend, vrolijk en frustrerend, maar bovenal gratis! Het is leuk om te spelen en voorlopig ben ik het ook nog niet zat. Een nadeel vind ik het opdringen van de InApp aankopen, dit had van mij wat minder gemogen. Ook laat de synchronisatie met FaceBook soms wat te wensen over. Verder een prima aanschaf, mits jij je niet laat verleiden de boosters en spreuken aan te schaffen.Deze verslavende game op je nieuwe Samsung Galaxy S4 smartphone spelen? Samsung Galaxy S4 336x280


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...