dinsdag 26 februari 2013

4 Plaatjes 1 Woord: Goede puzzelgame app voor je mobiel, maar mis je iets?


De nieuwste hype op app gebied. Het verslavende puzzelspel 4 Plaatjes 1 Woord verovert Nederland. Je hebt het vast op Facebook al eens voorbij zien komen wanneer een van je vrienden deze game speelt en het woord niet kon raden. Wat is 4 Plaatjes 1 Woord, wat is de interactie met Facebook en is deze game ook wat voor jou? In dit artikel mijn ervaring met 4 Plaatjes 1 Woord en ook de diverse cheats!
Algemene informatie

Game: 4 plaatjes 1 woord
Ontwikkelaar: LOTUM GmbH
Categorie: Games
Grootte: 39.7 MB
Taal: Nederlands
Vereisten: Compatibel met iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod touch (3de generatie), iPod touch (4e generatie), iPod touch (5e generatie) en iPad. Vereist iOS 5.0 of nieuwer. Deze app is geoptimaliseerd voor iPhone 5.
Android vereist 2.2 en hoger.

Wat is 4 plaatjes 1 woord?

4 plaatjes 1 woord is een enorm populair puzzelspel. Bij elke puzzel krijg je vier plaatjes te zien die samen iets gemeen hebben. Die overeenkomst moet je zo snel mogelijk zien te vinden. Onder de plaatjes zie je hoeveel letters het woord heeft dat je moet zoeken en daaronder staan een aantal letters. Met die letters moet je het woord kunnen maken.  Er staan echter meer letters dan dat je daadwerkelijk nodig hebt, dus soms kunnen de extra letters het best verwarrend maken. Wanneer je het woord geraden hebt krijg je drie munten en ga je door naar het volgende veld.


Help! Ik zit vast in level…

Wanneer je vast zit in een level kan je op het bom icoontje drukken. Je krijgt dan de optie om wat letters te verwijderen wat je 90 munten kost. Je kunt er ook voor kiezen om een goede letter te laten zien. Dit kost je 60 munten. Wanneer je niet voldoende munten hebt kun je die in de app aanschaffen. Dit kost natuurlijk wel een aantal euro’s. De kosten van de inApp aankopen kan je verder in deze review lezen. Ook kun je jouw Facebookvrienden om hulp vragen.
Koppeling met Facebook

Ook dit spel is te koppelen met Facebook. Wanneer je het aan jouw Facebook account hebt gelinkt kunnen jouw vrienden jou helpen met woorden vinden bij de plaatjes. Wanneer je op het Facebook icoontje drukt  kan je inloggen op jouw Facebook account en daar een bericht op jouw Facebook plaatsen compleet met de foto’s en de letters die je hebt gekregen. Misschien dat iemand van jouw vrienden de overeenkomst wel direct ziet.  Dit is ook meteen de enige interactie met Facebook. Je kunt niet zien of jouw vrienden het spel spelen of bij welk level zij zijn. Dit vind ik persoonlijk wel wat jammer. Het zou namelijk wel voor wat meer competitie zorgen wanneer Lothum dit wel had gedaan.


InApp aankopen

350 munten        0,89
750 munten        1,79
2000 munten      4,49
4500 munten      8,99
10000 munten   17,99
Deze prijzen zijn in euro’s.Downloaden van 4 plaatjes 1 woord

4 plaatjes 1 woord is te spelen op iOS (iPad, iPhone en iPod Touch) en Android toestellen.  Je hoeft om de app voor je mobiele telefoon te downloaden enkel op de installeren knop te drukken in de Google Playstore of bij iTunes. Dit spel is gratis! Je kunt ook munten kopen voor in het spel, deze zijn niet gratis. De prijs voor deze InApp aankopen verschilt van 0,89 euro tot 17,99 euro.

Grafisch en geluid

4 plaatjes 1 woord is in mijn ogen geen grafisch hoogstandje. De plaatjes zijn duidelijk en goed te zien. De grijze achtergrond maakt het een wat saai geheel. Heeft ook wel als voordeel dat het minder afleidt natuurlijk. Het geluid gaat niet verder dan wat gepling wanneer je een woord juist hebt geraden of het geluid van vallende muntjes wanneer je wat munten hebt gewonnen. Niet echt spectaculair dus.

4 plaatjes 1 woord Cheats


Conclusie

Ik vind 4 plaatjes 1 woord een leuk spel maar niet iets dat je niet mag missen. Het is zeker wel verslavend, maar het mist het sociale element dat bijvoorbeeld Bubble Witch Saga, Candy Crush Saga, Ruzzle en Draw Something wel hadden. De interactie met Facebook beperkt zich tot het vragen van hulp wanneer je een woord niet kunt raden. Ik ben zelf iemand die niet telkens zijn vrienden daarmee gaat ‘lastig vallen’. Aan het begin is het misschien leuk, maar als je op een bepaald punt komt dat je met erg veel moeite vooruit komt zal het gebrek aan een sociaal element ervoor zorgen dat je stopt met het te spelen.  Dat is althans mijn ervaring met het spel. Zeker een leuk spel om te spelen, maar wat mij betreft geen blijvertje. Tenzij ze aanpassingen gaan doen natuurlijk. Dan zou het zomaar kunnen zijn dat ik van gedachten verander. Voor nu mis ik dat competitieve element wel.


Deze verslavende game op je nieuwe Samsung Galaxy S4 smartphone spelen? Samsung Galaxy S4 336x280


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...