zondag 29 december 2013

Samurai Siege review

Samurai Siege: gratis game voor iOS en Andriod

Wat is Samurai Siege?

Samurai Siege is een strategisch oorlogsspel voor op je smartphone of tablet dat lijkt op Clash of Clans, Jungle Heat, Friendly Fire, Battle Beach en Total Conquest. Het is de bedoeling dat je een dorpje opbouwt dat je moet verdedigen. Je kunt door anderen aangevallen worden, maar je kunt ook zelf aanvallen.

Is Samurai Siege gratis en waar kan ik deze game downloaden?

Samurai Siege is een gratis game. Het spelletje is te downloaden in de iTunes Store en de Google Play Store. In het spel zelf is er een mogelijkheid om diamanten te kopen. Met diamanten kun je processen versnellen, zodat je sneller je dorp opbouwt. Voor 1000 diamantjes betaal je € 4,49. Hoe meer je tegelijk koopt, hoe goedkoper de diamantjes per stuk zijn. Je bent niet verplicht om diamanten te kopen natuurlijk, maar dan moet je elke keer wat langer wachten met bouwen.

Hoe zijn de graphics en sounds van deze leuke game?

De graphics van deze game vind ik echt super! Samurai Siege heeft echt een eigen en unieke tekenstijl. Jungle heat ziet er bijvoorbeeld ook cartoony uit, maar Samurai Siege vind ik er net wat gelikter uitzien. De geluiden en muziekjes zijn ook leuk. Alles in oosterse stijl natuurlijk. Ik vind de animatie van deze game echt supermooi. Rook en vuur zien er bijvoorbeeld behoorlijk realistisch uit.

Hoe werkt Samurai Siege?

Het spel werkt eigenlijk simpel. Je moet een dorpje bouwen met verschillende elementen zoals de productie van water en munten, een kasteel, een muur, wachttorens, kanonnen, vriestoren, geweer, bliksemtoren, jade leeuw, dojo's, practice yard's, blacksmith en nog heel veel decorstukken zoals vlaggen, bomen, planten etc. Je moet ook een eigen leger bouwen om je dorp te verdedigen en om te kunnen aanvallen. Het leger kan bestaan uit een samurai, trol, draak, commander, healer, archer, ninja, ram etc. Wanneer je aanvallen wint, krijg je experience punten. In het begin zijn de bouwtijden niet zo lang, maar hoe verder je in het spel komt, hoe langer de bouwtijden worden. Begin je eerst met tijden als 3 minuten. Later in de game moet je al snel 7 dagen wachten voordat iets gebouwd is. Het is aan jou of je genoeg geduld hebt om te wachten of dat je diamantjes gaat kopen om het proces te versnellen. Soms is het wel verleidelijk om er wat geld aan uit te geven moet ik eerlijk toegeven! Wil je geen geld uitgeven en toch diamantjes krijgen? Dan moet je aan toernooien of wars meedoen en je bij een clan aansluiten.

Kun je in Samurai Siege clans (teams) vormen?

Ja, in Samurai Siege kun je clans vormen. Wat is een clan? Een clan is een team die je vormt met andere spelers. Je kunt elkaar helpen door troepen te geven. Voor troepen geven aan elkaar krijg je extra punten en diamanten. Als je troepen hebt gekregen van iemand uit je clan, kun je deze troepen gebruiken bij een aanval of ze worden automatisch gebruikt wanneer jij wordt aangevallen. Ook kun je elkaar tips & tricks geven natuurlijk! Wanneer je in een clan zit, kan iemand een war starten. Er worden dan 3 tegenstanders gezocht met ongeveer dezelfde ranking. Dan is het de bedoeling dat je meer punten verzameld door aan te vallen dan de andere 3 partijen. Bij winst krijg je diamanten en diamanten zijn natuurlijk altijd welkom!

Wanneer heb je iemand verslagen in Samurai Siege?

Je hebt iemand verslagen als je het kasteel van de tegenstander hebt vernietigd. Heb je deze niet vernietigd? Dan kijkt het spel naar hoeveel procent je hebt vernietigd van het dorpje. Is dat boven de 50%, dan heb je gewonnen.

Samurai Siege tips & tricks

Zoek je Samurai Siege cheats? Zoek je Samurai Siege tips & tricks? Zoek je Samurai Siege hints? Lees dan snel verder! Iedereen heeft wel zijn eigen manier van spelen. Zo kan ik door mijn eigen ervaring je wat advies geven, maar het kan zijn dat iemand anders daar een andere mening over heeft. Ik zal je mijn tips & tricks voor Samurai Siege geven...

Diamanten
In het begin lijkt het wel alsof je voor alles wat je bouwt diamantjes moet gebruiken om de tijd te versnellen. Mijn advies is dit niet te doen, maar meteen van die diamantjes een extra werker te kopen. Je krijgt in het begin maar 2 werkers en als die bezig zijn kun je verder niks bouwen. Met een extra werker kun je dus sneller je dorpje opbouwen. Je kunt natuurlijk ook diamantjes kopen om een extra werker te kopen, maar dan kost het je wel geld.

Kasteel
Moet je je kasteel goed beveiligen? Eigenlijk wel. Het beste kun je er een muur om plaatsen. Wanneer je tegenstander je kasteel heeft vernietigd heb je eigenlijk al verloren. Dus bescherm goed je kasteel! Er is ook een tactiek om je kasteel buiten het dorp te plaatsen wanneer je in rang wilt zakken. Waarom zou je in rang willen zakken? Om op die manier makkelijkere tegenstanders te krijgen. Veel spelers van Samurai Siege gebruiken deze tactiek. Je zet je kasteel op een plek waar de tegenstander het makkelijk kan vernietigen. Op deze manier zak je in punten. Je tegenstanders worden hier ook op uitgezocht, dus krijg je wat makkelijkere tegenstanders. Deze techniek wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in game als Clash of Clans of Jungle Heat.

Wat moet je nog meer goed beveiligen?
Beveilig ook heel goed je munten en essence (water) opslagtanks. Je moet waarschijnlijk hard sparen en vechten voor goud en water, dus hiervan wil je niet dat de tegenstander ze makkelijk in handen kan krijgen. Beveilig je defence (kanonnen, wachttorens etc.) ook met een muur. Wilt je tegenstander ze uitschakelen, dan zullen ze eerst door de muur heen moeten.

Upgrade je troepen
Upgrade regelmatig je troepen via de Blacksmith. Hierdoor worden ze sterker zodat ze meer kunnen vernietigen en langer leven.

Heeft Samurai Siege ook een single player?
Yes, in Samurai Siege kun je ook de single player spelen. Eigenlijk is de singleplayer heel erg belangrijk om te spelen, want hierbij kun je een hoop nieuwe dingen vrij spelen. De singleplayer spelen is dus eigenlijk een must, wil je verder komen.

Mijn conclusie

Ik vind Samurai Siege echt een te gek spel! Op dit moment ben ik helemaal verslaafd aan deze game. Jungle Heat speel ik ook veel op het moment, al vind ik Samurai Siege mooier getekend en geanimeerd. Er zijn in Samurai Siege alleen wat minder Nederlanders die het spelen volgens mij. Misschien dat ik niet goed gezocht hebt, dat kan natuurlijk ook. Het spel is erg verslavend en doordat je wars kan spelen met je teamgenoten wordt het spel erg spannend. Dit competitieve element maakt deze game zo verslavend en uitdagend. De gameplay van dit spel is fijn en niks op aan te merken. Wat mij betreft is deze gratis game zeker een aanrader!

Pluspunten
+ Mooi getekend en geanimeerd
+ Goede gameplay
+ Verslavend

Minpunten
- Verslavend


Heb jij nog tips & tricks voor Samurai Siege?
Laat het dan hieronder in een berichtje achter. Ik ben benieuwd naar jullie ervaring en adviezen!Je PS4, tablet, game koptelefoon of andere gadgets bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wanneer jij nog opmerkingen, commentaar of toevoegingen hebt, laat het ons dan weten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...