zaterdag 14 december 2013

Whatsapp: handige informatie, tips & tricks


Wat betekenen die vinkjes bij Whatsapp nu eigenlijk?

Er bestaat soms wat verwarring over de betekenis van de vinkjes bij Whatsapp. Wat betekenen de vinkjes bij Whatsapp nu eigenlijk? Het is eigenlijk heel simpel. Eén vinkje betekent dat het bericht is afgeleverd bij de server en twee groene vinkjes betekent dat het berichtje is afgeleverd bij de telefoon van degene naar wie je het stuurde. Vaak denken mensen dat 2 vinkjes betekent dat het bericht gelezen is door de ontvanger, maar dit is dus niet zo.

Redenen waarom je maar één vinkje ziet bij Whatsapp

Waarom zie je maar 1 groen vinkje bij een Whatsappbericht? Dit kan voorkomen als bijvoorbeeld de telefoon van de ontvanger van het berichtje uitstaat. Het kan ook zijn dat diegene niet verbonden is met internet of de ontvanger van het Whatsapp berichtje heeft de melding wel op het scherm gezien, maar de melding niet geopend.

Wanneer kun je zien of iemand een berichtje in Whatsapp heeft gelezen?

Zoals ik al eerder vertelde kun je aan de vinkjes niet zien wanneer iemand een Whatsapp bericht heeft gelezen. Wat je wel bij iemand's naam kunt zien is wanneer hij of zij voor het laatst Whatsapp geopend heeft door middel van een tijdsnotatie. Je kunt er dan van uitgaan dat diegene je berichtje waarschijnlijk wel heeft gelezen, maar een garantie is er niet.

Hoe kun je bij Whatsapp 'laatst online gezien' uitzetten?

Bij een Apple iPhone kun je kiezen uit de status uitzet-optie. Zo kan iemand anders niet zien wanneer jij online bent geweest. Iemand anders kan dan wel je bericht hebben gelezen, zonder dat jij dit ziet. Wanneer iemand geen zin heeft om meteen te antwoorden kan hij of zij gebruik maken van deze optie. Op een Android telefoon zit deze functie niet in Whatsapp ingebouwd. Je hebt er wel speciale apps voor om dit alsnog voor elkaar te krijgen, zoals 'Whatsapp Not Last Seen'. Je kunt natuurlijk gebruik maken van deze optie om een ander niet te laten zien wanneer je online bent geweest, maar je zou het zelf ook niet leuk vinden als iemand anders dit heeft ingesteld. Tenminste, dat is mijn gedachte.

Zoek je nog meer informatie over Whatsapp?
Lees dan eens deze uitgebreide Whatsapp review!
De volgende dag al je artikel thuis ontvangen?
Bestel voor 23.00 uur bij Bol.com!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wanneer jij nog opmerkingen, commentaar of toevoegingen hebt, laat het ons dan weten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...